6. jan. 2018

Wokret med nudler, tofu og grønt

Jeg elsker virkelig wokretter, fordi det er nemt at lave og giver enormt meget smag ud af relativt få ingredienser. Generelt elsker jeg mad, der smager af noget og har noget spice og kraft i sig. Her kommer opskriften på en hurtig wokret i vegetarversion.

Ingredienser:
Til 2 personer

  • En squash
  • En snackpeber
  • Et rødløg
  • To håndfulde frosne edamamebønner
  • En kvist timian
  • En blok tofu (ca 250 gram)
  • To 'blokke' nudler - gerne fuldkorn. Jeg bruger disse fra Urtekram
  • 2 spsk soyasauce
  • Paprika, spidskommen, oregano, chilisauce, salt og peber
  • Peanuts til toppen
Grøntsagerne snittes i mundrette bidder og steges let i en pande ved middel varme. Herefter tilsættes de frosne edamamebønner samt tofu. Når de er blevet let bløde tilsættes soyasauce, frisk timian, de resterende krydderier samt vand - evt med grøntsagsbouillon - og det koges op. Når vandet koger tilsættes nudlerne, der får lov til at blive kogt møre i blandingen.Dette tager ca 10-15 min og svarer til at vandet er kogt væk. Hvis det når at blive får tørt, fodres retten gerne med mere vand undervejs.
Server retten med et drys sprøde peanuts på toppen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar