Mine gaveindkøb og en snak om julegaver

Jeg er af den overbevisning, at julegaver ikke behøver at koste det hvide ud af øjnene for at give glæde hos den, der modtager gaven. Desværre synes jeg, at der er en tendens til at gaver skal være dyrere og dyrere for hvert år, hvilket er ærgerligt, for så bliver julegaver bare sådan en stor udgift, at det bliver en uoverskuelig belastning snarere end en hyggelig ting man gør for hinanden. Jeg prøver ikke at holde mig indenfor et bestemt budget, men jeg giver det, som jeg synes er passende til folk. Det gør, at nogen får en relativt dyr gave, mens andre får en relativ billig gave - så tænker jeg, at det bliver jævnt fra år til år. Samtidig har jeg valgt relativt få mennesker at give gave til, så det ikke blot bliver en belastning, sådan som jeg måske tror det kunne blive ellers. Mit indtryk er, at folk bliver glade for en virkelig gennemtænkt gave - dyr/billig, blød/hård eller stor/lille har ikke den store betydning.

Jeg kan generelt fornemme, at folk har svært ved at finde ud af, hvad de skal købe i gave til folk. Jeg elsker selv, når man kan komme på forkant med folks ønsker og finder en ting, som vedkommende virkelig ikke vidste, at de faktisk manglede.
Derudover har jeg bare den klare fordel, at jeg elsker at strikke - og er god til det. Folk bliver altid glade for at få noget hjemmestrik og det kan jeg vel ligeså godt udnytte ;). Jeg har lovet på Instagram, at jeg ville komme med mine indkøb/ideer her på bloggen og så vil jeg lige opfordre dem, jeg giver gave til, ikke at kigge. Listen kommer herunder sammen med mine egne ønsker.

Nu skal det ikke ende med, at jeg bare går over til at blive sur på julegaveræset, for jeg kan faktisk rigtig godt lide at købe julegaver. Det munder altid ud i nogle virkelig hyggelige ture rundt i Aarhus' fine juleoppyntning - gerne sammen med min  mormor. Så får vi os en eftermiddagskaffe og kage på en café et sted i byen (læs; Emmerys) og får ordnet de ting, der skal ordnes.


  • Min onkel Thomas: Manden har alt og så synes jeg generelt, at der er noget kompleks ved at købe gaver til mænd, men jeg har tænkt mig at købe den nye Kaj Boyesen mini-abe. Han er vild med de figurer. Tit har jeg også købt en whiskey til ham. Det falder altid i god jord og jeg ved faktisk relativt meget om whiskey, så jeg synes også altid, at det er meget sjovt selv.
  • Min mor Karen: Hun ønsker sig festivalbilletter til CopenHell (ja, min mor elsker heavymetal - og jeg er faktisk også påvirket af at være opvokset med det), så jeg tænker at give et tilskud til det. Dog synes jeg også det er lidt kedeligt, så jeg er ved at overveje om jeg i stedet skal købe en bog hun længe har ønsket sig omkring Grønland. Desuden får hun et hjemmestrikket viskestykke. 2 hvis jeg når det.
  • Min mormor Nina: Hun får en konditorspatel og en kagedåse - for det mangler hun virkelig!
  • Min svigerinde Nanna: Vi havde en snak om, at hun ikke syntes hjemmestrikkede sokker holder, men det er altså noget pis, så jeg har strikket to par til hende af noget garn med aloe vera i. De er simpelthen så ubeskriveligt bløde og lækre at have på. Desuden har jeg fået en hulens masse gratis garnrester, hvor der var en stor portion af noget garn, som jeg er ved at strikke et sjal til Nanna af.
  • Min bror Magnus: Her plejer jeg også at købe en bog. Sidste år var det Jørgen Leth - Mine Helte, der er en virkelig underholdende og velskrevet bog. I år tror jeg, at han får denne, der også er på hans ønskeseddel.
  • Min ven Vita: Jeg giver Vita en ret intern gave. Jeg synes det er komplet underholdende, men jeg tror ikke, at nogen udefra ville kunne forstå det. Jeg har designet en t-shirt til hende på Vistaprint med et billede jeg selv har designet på Paint og en sjovt tekst. 
Selv ønsker jeg mig et par nye vintercykelhandsker - gerne disse, et par nye cykelshorts, et laserchokoladetermometer, et par løbetights med plads til mobilen i en lomme, sokker herfra samt Royal Copenhagen souffléskåle. 

Jeg håber, at det måske kunne sætte nogle tanker igang hos jer derude, der er i krise over, hvad julegaveindkøbene skal byde på. Husk, at det er tanken der tæller og at julegavekøb ikke behøver at være en sur pligt. 
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hindbærsnitteløbet - en vlog

Vlog en dag i København