Pad Thai og en opskrift på guacamole

Pad thai er i virkeligheden en thailandsk ret og en rigtig street food klassiker. Det gør det til en dejlig nem ret at lave, hvis man ikke har den helt vilde tid til rådighed. Samtidig er den bare krydret  med nogle lækre krydderier, som de fleste kan lide. Selvfølgelig kan krydderimængderne justeres efter smag og behov. Jeg ynder at iblande diverse grøntsager i retten, og det er en god måde at få brugt nogle rester på. Desuden har jeg toppet med guacamole, som I også lige får opskriften på. Vi håber ikke, at nogen får et kulturchok. Denne version er vegetarisk. Den bliver også rigtig god med tigerejer eller eksempelvis kylling, der brunes inden grøntsagerne kommes på.

Ingredienser:
Til to personer

  • 2 portobellosvampe
  • 1 squash
  • 2 rødløg
  • 1 chili
  • Frisk ingefær
  • 1-2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 4 æg
  • Nudler til to personer - gerne fuldkorn
  • Peanuts
Chili, ingefær og hvidløg hakkes og ristes af i en varm wok eller en pande med høje kanter. Herefter kommes hakket rødløg oveni. Svampe og squash skæres i tynde skiver og tilføjes når løgene er blevet bløde. Herefter lægges nudlerne oveni og der tilføjes vand, så det dækker. Lad vandet koge op og tilberede nudlerne. Når vandet er kogt ind og nudlerne er møre, tilføjes spinat og æg. Retten er færdig, når æggene er stivnet og serveres hurtigt med peanuts og guacamole på toppen.

Guacamole:
  • 1 moden avocado
  • 1 spsk surmælksprodukt eller plantebaseret alternativ
  • 1 tsk stærk sennep
  • Spidskommen, paprika, chilisovs (gerne Siracha), salt og peber
Alle ingredienser moses sammen. Jeg kan bedst lide at gøre det med en gaffel, da det så bevarer lidt klumper og struktur.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hindbærsnitteløbet - en vlog

Mexibowl ala Maja

Min humus - og den hemmelige ingrediens