28. okt. 2017

Verdens bedste cookies

Det er om muligt noget af en beskrivelse at lægge på sine kager. Særligt fordi cookies bare er en god kage - i hvert fald hvis du spørger mig. De her når dog nye højder, hvilket egentligt var lidt af et tilfælde. Jeg stod med noget smør, der skulle bruges og fik komponeret en opskrift på cookies. Dem der nåede at smage min portion inden de forsvandt, har også fået et intenst kærlighedsforhold til dem.
Jeg har altid drømt om at prøve at bage med Valhrona-chokolade. Normalt synes jeg det er for dyrt at bruge til bagning og derfor er det en "spisechokolade" herhjemme. Dog købte jeg en god portion med hjem fra Frankrig, så nu så jeg muligheden. Chokoladen kan selvfølgelig erstattes af en mere økonomivenlig chokolade, men hvis du - som jeg - er chokoladenørd, så anbefaler jeg, at du afprøver det!

Ingredienser:
Til 15 cookies

  • 125 g blødt smør
  • 200 g lyst rørsukker
  • 1-2 tsk vaniljepulver eller kernerne fra en vaniljestang
  • 1 æg
  • 225 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g Valhrona Blond Dulcey (32%)
  • 35 g Valhrona Noir Guanaja (70 %)


Bland smør, sukker og vaniljepulver i en skål. Bland herefter ægget i og rør det godt sammen. Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig og drys det langsomt i den bløde blanding evt med en sigte. Herefter 'æltes' de to masser sammen til en blød dej, hvorefter chokoladen hakkes og irøres. 
Form dejen til en pølse på ca 20-22 cm og pak den ind i film. Herefter sættes dejen på køl til den er gennemkold ca 2-3 timer, men gerne længere. 
Når dejen er kold tændes ovnen på 200 grader og dejpølsen tages ud ad køleskabet. Herefter skæres dejen ud i 15 skiver a ca 1,5 cm tykkelse og placeres på en bageplade. Hold god afstand mellem kagerne, da de vil flyde ud under bagning. 
Bagetiden er ca 15-17 min og kagerne køles af på en rist.

 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar