Mageløse scones med et tvist

Jeg synes virkelig at scones er et lækkert stykke bagværk. Lidt ligesom en stor småkage, vel egentligt. Jeg har faktisk aldrig vidst, hvordan man får den rette form på sin scones, men jeg har nu luret det, og I får også "hemmeligheden" her. Det er en virkelig nem og enkel opskrift, der ikke tager lang tid at bage. Så hvis man ønsker hurtig kage, så er scones et godt bud.
Chokoladen kan erstattes med nødder, rosiner eller andet kreativt, men jeg vil nu til enhver tid foretrække chokolade. Med de store mængder af bagepulver i kagen, bliver den hurtigt tør og skal derfor helst spises relativt kort efter bagning. De kan dog godt holde sig et par dage i en tætsluttende boks.

Ingredienser
til 8 stk

  • 100 g blød smør
  • 1 dl Cultura, A38 eller andet surmælksprodukt
  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 12 g bagepulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • Et nip salt
  • 300 g hvedemel + evt lidt til udrulning
  • 80 g mørk chokolade med chili (alm. chokolade kan også bruges)
Bland smør, surmælksprodukt og æg i en skål. Tilsæt herefter sukker, vanilje og salt. Bland bagepulver med mel og ælt det sammen med resten til der ikke er flere klumper. Hak chokoladen og tilsæt det til dejen. 
For at forme scones, udrulles dejen til en firkantet, aflang pølse. Hver kage skæres ud i skiver a 2-3 cm og placeres på en bageplade.
Herefter bages de i en forvarmet ovn til 200 grader i ca 12-17 minutter til de har fået en letbrun overflade. Lad dem køle af. 

Kan serveres med marmelade eller lemoncurd. 


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hindbærsnitteløbet - en vlog

Mexibowl ala Maja

Min humus - og den hemmelige ingrediens