18. okt. 2017

Auberginegryde

Jeg er ellevild med varme gryderetter med masser af smag af gode krydderier. For mig er smagen enorm vigtig i den mad, jeg laver. Det skal smage af noget, fordi det tilfredstiller smagsløgene på sådan en rar måde. Det er samtidig også forholdsvist simpelt at lave. Godt nok er tilberedelsestiden forholdsvis lang - det er ofte sådan, at jo længere det står på blusset, jo bedre - men det passer mest sig selv, og derfor kan man bruge ventetiden på at forberede andre elementer til maden, ens madpakke til dagen efter eller noget helt tredje. Her kommer opskriften, på en auberginegryde, som mange på Instagram har spurgt ind til. Her er tilbehøret varmrøget laks, men det kunne ligeså vel være alt muligt andet.

Ingredienser:
Til 2 personer

Auberginegryde:
  • 150 g gule ærter (Mungbønner eller linser, der ikke koger ud, kan også bruges)
  • 1 aubergine
  • 1 rødløg
  • En håndfuld brune svampe
  • 2 fed hvidløg
  • Grøntsagsbouillon
  • Spidskommen, groftkværnet peber, paprika og oregano
Start med at hakke grøntsagerne i mundrette bidder og smid dem i en gryde med vand, der dækker alle grøntsagerne. Tænd komfuret på høj varme og lad vandet koge op. Når vandet koger tilsættes ærter, bouillon og krydderier, mens varmen skrues ned på middelvarme. Lad retten simre i 30-40 min, og 'fodr' med vand undervejs, for at den ikke koger tør. Som nævnt før bliver retten bedre, jo længere tid den koger, så hvis du har tiden, så lad den endelig stå - så længe du holder øje med, at den ikke brænder på. Lad al vandet trække ind i bønnerne og server når al vand er væk.

Tilbehør:

  • Hytteost
  • Varmrøget laks
  • Dampede broccoli og stangbønner
  • Saltede mandler
  • Tørrede tranebær
  • Evt basilikum eller anden frisk krydderi.
Placér 'hovedelementerne' hver for sig i en skål og drys med tranebær og mandler ovenpå.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar