Min humus - og den hemmelige ingrediens

Jeg elsker humus. Kender I ikke det, at man har en madvare, som man bare føler man kan leve af. For mig er den madvare humus. Generelt er forskellige spreads bare enormt lækkert som pålæg til brød, som et snasket element til aftensmaden eller som dip til grøntsagsstænger. Jeg har ofte snakket om min "hemmelige" ingrediens i min humus. Det er egentligt ikke fordi, der er noget helt vildt over den, men jeg har bare aldrig fået delt en opskrift på det. Derudover har jeg erstattet tahin med peanutbutter. Mest af alt fordi jeg sjældent har tahin derhjemme - og kun har brugt det til humus - men derimod altid har peanutbutter. Det var lidt et eksperiment i starten, men det har vist sig at fungere rigtig godt. Denne humus kan i hvert fald holde sig en uges tid på køl, men det har aldrig været nødvendigt at opbevare det længere end et par dage, fordi det bliver spist.

Ingredienser:
En stor portion
  • Ca 250 gram tørre kikærter, der har stået i blød ca 8-10 timer og kogt 40-60 min, eller 2 dåser kikærter
  • Kogevand eller lidt af den lage, der er tilovers fra dåsen
  • 1-2 spsk tahin eller peanutbutter
  • 1 spsk sennep (dette er min 'hemmelige' ingrediens) kan udelades
  • To fed hvidløg
  • Spidskommen, røget paprika, chili, salt og peber.
  • Olivenolie til at justere konsistensen.
  • Evt friske krydderurter som ramsløg eller basilikum
Mos alle ingredienser i en minihakker, i en foodprocessor eller med en stavblender. Alt afhængig af, hvor længe kikærterne har kogt, vil man skulle justere med kogevand fra kikærterne og/eller olivenolie til man får den ønskede konsistens.



Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hindbærsnitteløbet - en vlog

Mine gaveindkøb og en snak om julegaver

Vlog en dag i København