Mexibowl ala Maja

Mexicansk inspireret mad er kommet frem de seneste år. Det er også lækkert og for mig er det virkelig en definition på comfortfood. Jeg har ofte eksperimenteret med at udvikle min 'mexibowl' og der er mange forskellige lækre komponenter, som man kan føje til denne ret alt afhængig af, hvad man lyster. Denne er vegetarisk og kan hurtigt laves vegansk, hvis det er det man ønsker.

Ingredienser:
Til 2-3 personer

Stærk og krydret ærtegryde:

  • 2-3 dl tørrede ærter. Jeg har brugt en blanding af gule og grønne.
  • Soy4you - granulat
  • Et stort rødløg
  • Broccoli
  • En peberfrugt
  • 2 dåser hakket tomat eller friske, modne tomater
  • Krydderi: spidskommen, friskhakket chili eller stærk chilisovs,  røget paprika, oregano, salt, peber.

Start med at skære grøntsager i mundrette stykker og smid dem i en stor gryde. Hæld vand og tomat på og lad det koge op.
Så snart det koger tilføjes ærter, soyagranulat og krydderier efter smag.
Lad det småkoge under låg til ærterne er kogte - og gerne længere. Jo længere det står jo mere kraftig og aromatisk bliver smagen.

Guacamole:

  • 2 små, modne avocadoer
  • Saften fra en halv citron
  • Skyr (for vegansk version brug et lignende plantebaseret produkt)
  • Chilisovs
  • Paprika, spidskommen, salt og peber
Ingredienserne blandet og moses sammen med en gaffel. Jeg kan personligt godt lide, at der er lidt klumper i den, men for en helt glat version, kan den køres på en minihakker.

Desuden:
  • En håndfuld frisk spinat pr person
  • Saltede nødder
  • Kogt bulgur eller ris¨
  • Stegte svampe i skiver.
Det hele anrettes i en skål og drysses eventuelt med en god cheddar eller lignende til sidst. 




Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mine gaveindkøb og en snak om julegaver

Dahl med vegetarsamosaer

Kødsovs uden kød