Den nemmeste, hjemmelavede energibar

Når jeg cykler har jeg ofte haft brug for noget nem, hurtig energi. Mit problem med de energibarer man kan købe er, at jeg ikke synes de smager synderligt godt og desuden er de urimeligt dyre. Jeg har eksperimentet med lidt forskelligt, der opfylder kravene for, at de skal være nemme at have med, skal smage godt, være simple og ikke smelte i lommen. Jeg har fundet denne kombination som virkelig er velsmagende og giver den energi man skal bruge - desuden er opskriften uhyre simpel. De kan snildt holde sig et par uger i køleskabet.

Ingredienser:
Til ca 10-15 stk

  • Ca 20 store dadler - udstenede
  • To håndfulde mandler
  • 2 spsk kakao
  • Evt et nip salt
  • Evt peanutbutter til at justere konsistensen
Dadler, mandler og kakao hakkes sammen til en klistret masse. En minihakker gør virkelig underværker her, men alternativt kan dadler moses med en gaffel og mandlerne kan hakkes med en brødkniv.
Tilføj eventuelt lidt salt og juster massen med peanutbutter til det er sammenhængende.
Mas daddelmassen fladt ud på et skærebræt og form den til en firkant.
Lad massen stå på køl i et par timer indtil den har sat sig lidt. Skær den da ud i firkanter i passende størrelse og løft dem af skærebrættet. Opbevar dem på køl. Efter ca 24 timer på køl vil de blive helt faste og stoppe med at klistre. 


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hindbærsnitteløbet - en vlog

Mine gaveindkøb og en snak om julegaver

Vlog en dag i København